Ett 30-tal medlemmar från Karlskrona RPG-förening hade hörsammat inbjudan till ett studiebesök på Radio Blekinge. Kanalchef Peppe Alfiero hälsade oss välkomna och gav en ingående och intressant information om verksamheten vars uppgift är att granska, roa och utmana aktuella händelser med en oberoende journalistik. Sveriges Radio P4 Blekinge är en lokalradiostation med säte i Karlskrona och sänder lokala nyheter, lokala aktualiteter och lokal kultur över hela Blekinge.Vid en rundvandring genom deras stora kontorslandskap fick vi ta del av hur upplägget av dagens program fungerar samt närvara vid då journalisten Helena Gustavsson höll i en direktsändning.Ett stor tack framfördes för ett mycket uppskattat och innehållsrikt besök.


Ulla Karlstrand

Referat från RPG:s årsmöte den 18 jan. 2023


Karlskrona RPG förening med 183 medlemmar hade sitt årsmöte i Mariagården, Lyckeby RPG kören under ledning av Berit Ahlman inledde med att framföra några sånger. Ordf. Asta Carlsson hälsade alla välkomna samt förklarade årsmötet öppnat.  En speciell välkommen riktades till föreningens 12 nya medlemmar. Kjell Ogenblad talade och sjöng vid parentationen av föreningens under året fyra avlidna medlemmar.

Verksamhetsberättelsen visade på en mångomfattande verksamhet med intressanta föreläsningar, givande och stimulerande bok- och studiegrupper, matlagningskurser för herrar och vegetarisk kurs för damer, trevliga och omväxlande utflykter m.m. Ett stort antal ledare hade under året varit engagerade i verksamheten.

Asta Carlsson, ordförande under många år överlämnade ordförandeklubban till Mats Lindbom som med rungande applåder hälsades välkommen in i den nya uppgiften. Han tackade för förtroendet och påminde om den stora ofrivilliga ensamhet som finns hos många äldre och manade oss att frimodigt inbjuda dem till den fina gemenskapen i föreningen. Lars Boman framförde ett stort tack till den avgående ordf. Asta Carlsson för hennes gedigna arbete under många.

Kaffe med utsökta hembakade kakor blev en god avslutning på ett fint årsmöte. Samlingen slutade med dragning av det stora lotteriet med många fina vinster.


Text:Ivar Karlstrand 

REFERAT FRÅN RPG-SAMLINGAR.

Mats Lindbom.

Kjell Ogenblad och Ulla Karlstrand.


Karlskrona RPG förening var samlad till julfest i Mariedalskyrkan. Ett 75-tal gäster hade kommit samman. RPG-kören tillsammans med Barbro och Gullvi skapade en härlig

julstämning då de sjöng gamla och nya julsånger för och med oss. Festen fortsatte runt de fint julpyntade borden med julgröt ,skinksmörgås samt kaffe och

mandelmussla .Samlingen avslutades med dragning av det stora jullotteriet.Många glada vinnare fick välja bland det stora utbudet av vinster. Föreningens tf.ordförande Asta Carlsson önskar så alla en riktig fin julhelg .

Ulla Karlstrand.


Vid Karlskrona RPG-förenings kulturcafe i Pingstkyrkan delade Kerstin Svendsby med sig några glimtar från sitt 50-60 tal. Hon berättade om sitt barndomshem, som låg på landsbygden, med alla sysslor som tillhörde den tidsperioden.Hennes skildring var mycket både intressant och spännande men också igenkännande.

Samtalen vid den efterföljande kaffestunden präglades av en förvåning över hur mycket som har förändrats under vår livstid.

Stort tack riktades till Kerstin men också till alla som ordnat med det goda fikat.

ULLA KARLSTRAND.

Karlskrona RPG-förening anordnade en julbetonad festträff i Mariedalskyrkan. Ett 100-tal gäster kom samman för att njuta till sång och musik av Gospel Stompers, ett sjumannaband.Detta band spelade mycket medryckande jazz med rötter från både gospel och negro spiriruals. Musiken var varierande och varvades med andliga visor och julsånger. De lyckades verkligen på ett utmärkt sätt locka fram det bästa av denna musik och dess glada budskap.Efter denna njutbara musikstund i kyrksalen fortsatte gemenskapen i festsalen runt de julpyntade borden och det serverades kaffe med jullandgång och

pepparkaka

En oförglömlig eftermiddag.


Ulla Karlstrand.