REFERAT FRÅN RPG-SAMLINGAR.

REFERAT FRÅN RPG-SAMLINGAR.

Finalen på Karlskrona RPG-förenings Sommarcafe' blev en verklig succe' .Ett drygt 50-tal gäster kom och fick njuta av tårtbuffen med ett 10- tal tårtor av olika slag och smaker.En trio inledde med att sjunga några sånger från vår rika sångskatt till gitarrackompanjemang av Ulla Fredriksson. Sångerna varvades med diktläsning av Lennart Svantesson .Efter-middagens gästföreläsare var Bengt Winnow som talade över ämnet " Där du går ska en väg öppnas för dig".Han skildrade några gripande händelser från sin livsresa i Bangladesh. Hans framförande varvades med sång av Rene'e Lindbom som sjöng några väl valda sånger. Förenings ordf. Mats Lindbom tackade för sommarens fin cafeträffar och såg fram emot att få mötas igen vid höstterminens rikliga utbud. Samling fick en fin avslutning med munspel av Göran Pettersson och solosång av Ingvar Olblad

Gå gärna in på RPG s hemsida för mer information om verksamheten rpg-karlskrona.se

Jonny Gylling höll ett föredrag om ”Mitt liv som riksdagsledamot” för ett fyrtiotal intresserade RPG-medlemmar i Möllebackskyrkan. Han gav en inblick i riksdagens arbete och förklarade bland annat hur röstningarna skedde.

Jonny har en lång politisk erfarenhet. Mellan 1992 och 1995 var han gruppledare och deltidskommunalråd i Karlskrona kommun för Kd.

Han var ordinarie riksdagsledamot för Blekinge läns valkrets från 1998 till 2006. I riksdagen var han ledamot i Trafikutskottet, där han engagerade sig för trafiksäkerhet och nykterhet i trafiken. År 2006 utsågs han till regeringens utredare av parkerings lagstiftning.

Gylling är (tillsammans medTuve Skånberg) författare till bokenI maktens korridorer.

Text/foto: Sören H./20/9-23.